Peachtree

1st floor addition with Major works to the ground floor external facade and a complete internal redesign.

Learn More Below

Project Details

Calendar Schedule Icon

Duration: Approximately 13 Months

home improvement line icon,linear,outline,graphic,illustration

Purpose: Expand And Remodel

Living Room Interior Design Outline Icon

Interior Designed By Client

Project Scope

This major project consisted of a comprehensive renovation, including a significant first-floor addition, encompassing both interior and exterior enhancements. The first floor now boasts a spacious master bedroom featuring an ensuite and a walk-in robe, alongside three additional bedrooms for the kids, a generously sized bathroom, and a spacious 4-door storage cupboard. The facade's finishing touch is a rendered texture coat for a modern aesthetic.


Downstairs, we strategically redesigned the layout to optimize functionality and create a more spacious atmosphere. This involved relocating the kitchen to the former family room, resizing and restructuring the bathroom and laundry, and repurposing the old kitchen area into a new stairwell and garage entry. The partition wall between the original family space and a bedroom was removed to establish an open-plan layout connecting the kitchen to the newly designated family room. To enhance the house's curb appeal, we moved the front door to the front face after removing an existing front bedroom.


A seamless flow was achieved by constructing a large 2-car carport in line with the roof. At the rear, a striking decked entertaining area was added, featuring beautiful 140mm Merbau decking. Rendering of the ground floor matched the first-floor facade, and all doors and windows on the ground level were upgraded to new installations. Furthermore, the entire roof was retiled with new tiles to harmonize with the first-floor aesthetic


Design

Our design approach for this project was guided by two core objectives. Firstly, we aimed to create a home that could adapt to the evolving needs of a growing family. Secondly, we wanted to strike the perfect balance between functionality and aesthetics. Through collaborative discussions with our clients, we tailored the design to align seamlessly with their desires and requirements.


The end result is a home that not only brings joy to our clients but also resonates with our own sense of accomplishment.

The home is thoughtfully designed to cultivate a warm, open, and family-centric atmosphere. We've ensured ample space for the kids to grow, the parents to unwind, and for hosting gatherings with family and friends. Our commitment to creating a homely environment is reflected in every corner of the design.

Floor Area Details

  • 162m2 Existing floor area
  • 107m2 Addition area


Total Finished Area: 269m2

Project Highlights

Transforming a house into a modern home that stands the test of time was the essence of this project. Collaborating closely with our clients, our team crafted wonderful features and spaces that define contemporary living.

Facade

Kitchen

Decking

Facade

A modern vibe, the fa├žade features a mix of gray tones that add a contemporary and airy touch to the overall aesthetic. The carefully chosen shades create a sleek and welcoming exterior.

Master Bedroom

A large master bedroom designed for maximum comfort and relaxation.


This bedroom boasts a bedroom with a walk-in robe and an ensuite featuring modern amenities, including a twin bowl vanity, in-wall cistern toilet for sleek aesthetics, a refreshing rain shower head, and a convenient shower niche for storage.

1st Floor Rooms

The bedrooms are crafted with ample space, keeping in mind the needs of growing kids. Each room is equipped with a built-in wardrobe to promote organization and tidiness, ensuring a functional and clutter-free environment for the family.

Bedroom 2

Bedroom 3

On the first floor, there's a practical 4-door cupboard offering various storage options to keep the family's belongings organized, ensuring tidiness in other rooms and areas. The main bathroom is designed with a freestanding bath, providing a relaxing space with all essential amenities and plenty of room.

Storage Cupboard

Bathroom

Kitchen & Laundry

In its new location, the kitchen underwent a complete redesign, offering a fresh layout and new features. The addition of a spacious walk-in pantry ensures a tidy kitchen space. The new kitchen features an island bench, a large 900mm oven, and a convenient breakfast bar. The laundry is equipped with cupboards and storage, creating a highly functional and organized space.

Ground Floor Areas

The ground floor has welcomed new spaces, including a family room created by removing existing walls, fostering an open and connected atmosphere between the kitchen and family area. An existing bedroom has been transformed into a home office with space for two workstations, overhead storage, and built-in cupboards for added convenience.


The former dining room now serves as a dedicated rumpus room for the kids. Additionally, the front entry features extensive built-in cupboards, providing ample storage for various items rather than cluttering the floor at the entrance.

Before & Afters - External

Before & Afters - Internal

Project in action

Explore the progress of our project through a collection of photos that highlight our skilled tradespeople and dedicated team in action. Get a glimpse of the hard work and passion that went into bringing this project to life, and be inspired by the behind-the-scenes moments that made it all possible.

Contact Us

Phone

0412573643 - David

social

White Facebook Logo Social Media Icon
Black Instagram Logo
Linktree Logo

Project Reviews

Free Consultation